Läsarfråga om Kött v/s Vegan
LÄSARFRÅGA: 💚
”Hej Anna, har följt ditt arbete via media. Tycker det du gör är otroligt inspirerande och intressant ! Jag har dock en fråga, då jag vet att du pratar mycket om att äta från Växtriket. Den forskning angående cancer du hänvisar till, pekar ju mot att vi ska äta växtbaserat. Så min fråga lyder, Är ALLT animaliskt farligt? Förespråkar du en helt vegansk kost eller hur ser du på det?
Hade varit så tacksam för svar 🙏🏻🙏🏻”
SVAR: Tack för superintressant och viktig fråga! 💚
💚Helt rätt! Jag rekommenderar att njuta av främst mat ifrån växtriket. Det behöver inte innebära att du går hela vägen och blir vegan eller vegetarian om du inte vill.
💚Använd köttet mer som en accessoar.
💚Basen är alltid växtriket fullt av härliga färger, smaker för att de innehåller så mycket läkande komponenter.
En sak är säker att rött kött är en faktor som skruvar upp risken för cancer. Rött kött som lamm, nöt, fläsk och charkprodukter pekas ut som värst.
💚Starta en grön revolution på din tallrik. Gå från fyra nyanser i brunt till att sätta färg på tallriken.
💚Jag själv äter mest från växtriket med inslag av fisk. Äter allt mer sällan kött men det kan hända.
💚 Njut av mat som stärker inifrån och ut! 🌈
#läsarfråga #kött #vegan #cancer #foodpower #hälsa