Böcker

Böcker

Mina böcker

omslag

Hälsodrycker

Drick regnbågens färger! Lämna fyra nyanser i brunt! Och sätt färg på ditt liv med hälsodrycker. Här får du stärkande, värmande, uppiggande och underbara recept på drycker som boostar din hälsa utan pekpinnar och kaloriräknande. Lägg till en hälsodryck om dagen och du kommer känna en enorm skillnad. Välj bland gröna, sköna smoothies, snabba hälsoshots, läkande buljonger, fräscha svalkande lemonader, hälsotonics utan socker och tillsatser.

 

bok1_fri

Blir man tjock av bröd?

Vad är transfetter? Är rödvin verkligen nyttigt för hjärtat? Finns det mat som inte innehåller några kalorier alls och är det sant att man kan banta sig tjock? Allt fler intresserar sig idag för sambandet mellan mat och hälsa – ett intresse som också tydligt avspeglas i media. Nya forskarrön basuneras ut på tidningarnas löpsedlar och självutnämnda matgurus levererar tvärsäkra påståenden i en aldrig sinande ström. Frågan är bara vem man ska lita på. För råden vi får är inte sällan motstridiga – det den ena experten hävdar är rätt, menar den andre är fel. Som en av Sveriges ledande dietister får Anna Ottosson dagligen både nyfikna och oroliga frågor från alla som vill äta gott och samtidigt må bra. I Blir man tjock av bröd? ger hon tydliga och lättbegripliga svar på allt du velat veta om mat och krossar dessutom en del matmyter på köpet. Frågorna i boken är samlade kring teman som Vikt, Dieter och Mat & träning och i kompletterande tipsrutor ges läsaren råd om allt från miljövänlig mat till hur man håller koll på sitt sockersug. Anna Ottosson är sedan tio år vice ordförande i Dietisternas Riksförbund och en välkänd kostexpert från TV, radio och tidningar. Hon har under flera år framgångsrikt hjälpt människor att nå sin drömvikt, både i landstingets regi och via egen mottagning. Anna känner våra akilleshälar när det gäller mat och matvanor och har tidigare skrivit den bästsäljande boken 3-timmarsdieten.

bok2_fri

3-timmarsdieten

Ät dig smal Du kan äta dig smal på mat som du tycker om. Du kan gå ner i vikt utan att vara hungrig eller följa konstiga bantningskurer. Låter det för bra för att vara sant? Då ska du läsa 3-timmarsdieten! Med utgångspunkt i de senaste vetenskapliga rönen beskriver Anna Ottosson hur du enkelt går ner i vikt genom att äta var tredje timme. 3-timmarsdieten är en bok för dig som älskar mat och som vill fortsätta äta gott samtidigt som du tappar i vikt. Med humor och värme hjälper dietisten Anna Ottosson dig att gå ner ett kilo i veckan utan att gå upp igen. Fakta och recept varvas med praktiska test i denna underhållande och entusiasmerande bok. I boken förklarar Anna varför 3-timmarsdieten fungerar och varför bantningsmetoder, i längden, inte gör det. Du får konkreta och goda råd på hur du får in 3-timmarsdieten i din vardag, samt vad, när och hur du ska äta. För att hjälpa dig att få upp ögonen för vad och hur du äter idag finns det enkla och roliga tester. Var tredje timme har du chans att förändra ditt liv. Du klarar det!