FOODPOWER CANCER REHAB

Vad är Cancerrehabilitering?

Foodpower cancerrehabilitering är ett skräddarsytt rehabiliteringsprogram som syftar till att hjälpa människor tillbaka till livet efter cancer.

Vi har ett professionellt, legitimerat team på plats med målet att ge deltagarna konkreta verktyg och skapa bra förutsättningar för livet efter cancer. Många känner oro och ångest och har kvarstående biverkningar efter cancerbehandlingen, och behöver hjälp och verktyg både fysiskt och psykiskt.

Foodpower Cancerrehabilitering startade 2011 och har sedan dess haft förmånen att hjälpa tusentals människor tillbaka till livet efter cancer.

Örum 119

”En väg tillbaka till livet – den finns och det är möjligt.

Camilla

På rehabveckorna som Foodpower utför för CancerRehabFonden har vi ett professionellt team bestående av legitimerad psykolog, dietist och yogalärare. Personalen har lång erfarenhet, stor kunskap och specifikt engagemang för cancer. Teamen anpassas utifrån behov och temaveckor och därför tillkommer ibland gästföreläsare, som till exempel en sexolog eller en tränare. Menyn som serveras under veckorna är skräddarsydd och speciellt framtagen utifrån den senaste nutritionsforskningen.

Våra deltagare rankar Foodpowers rehabprogram högt i sina utvärderingar. Att få träffa andra cancerdrabbade, som varit i samma situation, är något som de verkligen uppskattar. De säger ofta att de fått vänner för livet. Många skriver att det är den bästa vecka de någonsin varit med om och att de mår bättre både i kropp och själ. Som någon skrev i en av utvärderingarna: ”En väg tillbaka till livet – den finns och det är möjligt!”

Foodpower rehabprogram bygger på tre delar

  • SAMTAL I GRUPP
  • FYSISK TRÄNING/YOGA
  • KRAFTEN I MATEN – MAT SOM STÄRKER KROPPEN

Vi finns på tre platser i Sverige

  • Skåne
  • Uppsala
  • Stockholm

Vad tycker tidigare deltagare om programmet?

Hur ansöker jag?

Du kan ansöka till rehabveckor via CancerRehabFonden vid två tillfällen per år – en gång på våren och en gång på hösten. Det är CancerRehabFonden som tack vare bidrag från företag, privatpersoner och stiftelser erbjuder gratis rehabilitering. Vill du stödja CancerRehabFonden och därmed bidra till att fler får livsviktig rehabilitering – swisha 900 20 64.

För att ansöka via CancerRehabFonden: Gå in på CancerRehabFondens hemsida och läs mer om vilka datum ansökningsperioden är öppen och det är på den sidan där ansökningsformuläret också ligger under ansökningsperioden. Är du intresserad av att komma till Foodpower cancerrehabilitering så kryssar du i det alternativ du önskar: Skåne, Uppsala (Frötuna) eller Stockholm.

Hör gärna av dig!

Varmt välkommen att kontakta oss kring frågor eller bokningar.