Taskig tajming

 

Många överviktiga jag träffar äter sporadiskt och oregelbundet och hoppar ofta över måltider. Resultatet blir det minst önskade: Istället för att göra av med fett går man upp i vikt. En annan effekt av att låta hungern åka berg- och dalbana är att när hungern väl sätter in är det nästan omöjligt att stå emot. Det är då du köper den där dubbeldajmen i kiosken, eller tar den där extra bratwursten på väg hem från jobbet. Hungern är nästan alltid starkare än du och den ger sig aldrig.

Genom att äta var 3:e timme (nej du behöver inte gå upp och äta på natten 😉 kommer du att lära dig att undvika de situationerna. Du kommer att lära känna din egen hunger och kunna ta kontroll över den.

 

TIPS för att komma igång

I början är det lätt att glömma bort att äta. Speciellt de viktiga mellanmålen behöver lite hjälp för att inte bli bortglömda. Så här kan du göra för att komma ihåg dina måltider:

– Skriv in i datorns elektroniska kalender att du ska äta var tredje timme.

– Använd din mobiltelefon, ställ in den så att den piper när du ska äta, eller spelar en bra låt. Välj en låt du blir glad av, en som ger dig kraft och energi.

Similar Posts