Hälsokampanj i New York City

Just nu i USA är det stort fokus på kalorier! Health Department lanserade nyligen i New York en kampanj som heter “Read ’em before you eat ’em,” och körs nu i tunnelbanan i New York City.  Syftet med kampanjen är att utbilda New Yorkers om hur mycket kalorier man behöver som vuxen och hur mycket olika sorters mat verkligen innehåller.

2000 kalorier per dag
För att uppnå en hälsosam vikt så behöver de flesta vuxna inte mer än 2000 kalorier. Vilket är ganska okänt bland amerikaner idag och ännu färre vet hur enkelt det är att komma upp i 2000 kalorier på en dag genom att äta snabbmat. Att inte äta mer kalorier än det är definitivt en utmaning i ett land som USA som är snabbmatslandet nr. 1 i världen!

Har du koll på hur mycket kalorier det finns i en muffins till exempel?
Anna

Similar Posts