30-35 % av all Cancer kan förebyggas med maten

30-35 procent av all cancer kan förebyggas eller förhindras genom vad vi äter och dricker, enligt WHO. Det är en väldigt hög siffra. Vi letar efter det magiska pillret men tänk om det ligger mitt framför oss. På tallriken.

Mat är kärlek. Mat är njutning. Livskvalité. Jag är den första som springer till köket och sätter mig vid bordet och äter glupskt och njutningsfullt. Men jag har också en master i Nutrition och arbetat med mat och hälsa de senaste 20 åren som legitimerad dietist. Grundat Foodpower Cancer rehabprogram som är ett välgörenhetsprojekt för människor som överlevt cancer som har hjälpt hundratals- tusental att komma tillbaka till livet. Genom maten stärka upp och öka skyddet mot cancer. Vi vet inte hela gåtan med cancer, men vad vi vet genom tung forskning är att det är vissa faktorer i den mat vi äter som ökar risken för cancer och viss mat som sänker risken. Det tycker jag att jag har en skyldighet att berätta om.


www.foodpower.se
Anna Ottosson, leg. Dietist och Expert på mat och cancer
Grundat Foodpowers Cancerrehab program och arbetat med Cancerrehabilitering i 10 år
Tidigare vice Ordförande i Dietisternas Riksförbund

Image may contain: one or more people and outdoor

Similar Posts