Alla bantningsmetoder ger lika dåligt resultat

 

 

 

Debatten är livlig om vilken bantningsdiet som är bäst för att gå ner i vikt. Vissa förespråkar kolhydrater andra fett och protein. Ny stor studie som publiceras idag i N Engl J Med, bekräftar att alla bantningsmetoder ger ett lika dåligt resultat. Oavsett vilken metod du än väljer.

Amerikanska forskare har följt mer än 800 överviktiga eller feta amerikaner under två år. Deltagarna har blivit uppdelade i grupper och fått äta enligt fyra olika dieter.

Studien visar att huvudsaken är att du får professionell rådgivning och att den kost du väljer att äta är följsam. Det är dags att sluta tänka bantning som ett alternativ när du vill gå ner i vikt. Utan nyckeln till viktnedgång är att välja en livsstil som du njuter och trivs med som gör att du orkar hålla fast vid den kosten under en lång tid.

Sluta banta! Det ger helt enkelt för dåligt resultat!

Livet är för kort för att banta! 😉

Anna

Similar Posts