Från fettfobi till kolhydratfobi

 

Debatten om hälsomat har kantats av alldeles för mycket förbud, tycker jag.
Vi hoppar från den ena fobin till den andra.  På 90-talet rådde fettfobi. Idag kolhydratfobi. Det leder till osunt förhållande till mat. Och gör oss bara tjockare på sikt tror jag. Jag skulle vilja nyansera något.
Jag rekommenderar Dig att man ska äta en bra mix av både kolhydrater, fett och protein för en framgångsrik viktnedgång. Däremot ska man tänka mycket kvalité.
Bra kvalité på kött och fisk som är rena råvaror fulladdat med protein. Bra kvalité på kolhydrater som ger ett lågt GI dvs grönsaker, bönor, fullkornsprodukter. Minska på kolhydrater som innehåller sämre kvalité som rent socker eller vitt mjöl. Likaså bra fettkällor som olika sorters oljor.
Önskar dig en härlig dag,
Anna

Similar Posts