Skillnad på kolhydrater och kolhydrater

Kolhydrater finns, för att förenkla, i allt från grönsaker och bröd till öl, frukt och rent strösocker och din kropp behöver rätt sorts kolhydrater för att må bra. Kalorier från kolhydrater är till exempel den enda energiform som hjärnan kan tillgodogöra sig.

Kolhydrater lagras också i form av glykogen i musklerna och kroppen älskar att använda dess substrat vid träning. Genom rätt sorts kolhydrater får vi också i oss vitaminer och mineraler samt nyttiga fibrer som är viktiga för att magen och tarmarna ska fungera.

Det är klart att öl och socker inte är hälsosamt men du inte trilla ner och dö om du äter och dricker det då och då. Frukt och grönsaker som innehåller en annan typ av kolhydrater är däremot toppen för din hälsa och bör vara en del av vardagen, flera gånger per dag.
/Anna

Similar Posts