Matförbud på krogen

 

I veckan kunde vi ta del av en ny studie från Karolinska som visar att övervikt och fetma bland ungdomar är lika farligt som att röka. Vi har samtidigt sett att genom att rökförbud införts på krogen så har rökkonsumtionen minskat.

Antalet överviktiga och feta svenska ungdomar har ökat dramatiskt de senaste. För att hantera detta folkhälsoproblem krävs flera insatser på flera plan. Det är dock en stor skillnad mellan rökning och mat. Spännande vore om vi kan hitta en lika smart lösning som rökförbudet har gjort med rökkonsumtionen, inom matområdet. Som ett steg att bryta överviktsutvecklingen.

Matförbud är ett skämt men New York city som har efter det infört rökförbud också startat med transfettfria krogar och att ange kalorimängden på menyerna. The health department i New York City menar att anges kalorimängden på menyn så leder det till att gästen äter mindre kalorier. Spännande arbete som jag ser fram emot att följa.

Anna

Similar Posts