Happy Big smile Bowl
Idag är det World Smile Day! Bara genom att le skickar du budskap till hjärnan att du är lycklig, vilket gör att kroppen börjar producera lyckohormon. Att le får oss alla att må bättre, men även vad vi äter påverkar i allra högsta grad vårt humör. Dagen till ära har jag i samarbete med det australiensiska vinhuset Lindeman’s satt ihop en färgsprakande måltid. Ingredienserna har jag omsorgsfullt valt ut och tillsammans ger de en riktig hälsoboost som får hela kroppen att le.
Receptet på min Happy Big smile Bowl hittar du här:
HAPPY BIG SMILE BOWL – by Anna Ottosson
Lax med regnbågssallad & magiska röror (2 portioner)
Ingredienser:
300 g färsk lax (ekologisk)
4 förkokta rödbetor
1/2 påse bladspenat
1/2 dl solrosfrön
1 ask cocktailtomater
1/2 liten rödlök
färsk basilika
1 msk olivolja
1/2 msk Balsamico
salt
2 avokado
1vitlöksklyfta
citron
smör och olja till stekning
Lindeman’s Early Harvest Semillon Sauvignon Blanc 2,2 %.
Gör så här: Stjälp upp bladspenat på ett fat. Värm förkokta rödbetorna i ugnen ett par minuter på 200 grader. Gör så länge tomatsalsan och guacamolen.
Tomatsalsa: Halvera solmogna cocktailtomater, finhacka rödlök, addera lite olja, balsamico och flingsalt. Riv några basilikablad och rör om.
Guacamole: Halvera avokado och finhacka med en gaffel till en jämn och len röra. Smaksätt med en pressad vitlöksklyfta, salt och vitpeppar.
Ta ut och klyfta rödbetorna och lägg upp på spenatbädden. Ta fram en stekpanna och rosta solrosfröna i en torr stekpanna utan fett. Vakta noga, rör fröna med sked så att de inte bränns utan bara blir gyllenbruna. Strö över salladen. Stek laxen varsamt med hälften smör och olja på låg värme för att inte bli torr – smaksätt med en skvätt Lindeman’s Early Harvest Semillon Sauvignon Blanc 2,2 %, saft från citron och flingsalt.
Klart att njutas av!
Ha en bra Smile Day allihop!