Rå chokladdessert

14 BITAR

BOTTEN

2 dl medjooldadlar, urkärnade
4 dl mandel

FYLLNING

2 dl medjooldadlar, urkärnade
2 msk kokosolja
6 dl vatten
1 tsk vaniljextrakt
1 krm flingsalt

CHOKLADTOPPING

4 dl rå kakao, pulver
2 dl agavesirap
1 dl kokosolja
1 dl vatten
ätbara blomblad (valfritt)

Låt dadlarna till botten ligga i blöt i 20 minuter. Häll av vattnet.
Mixa dadlar och mandel i din powerblender. Skeda upp i en fyrkantig form klädd med bakplåtspapper; sprid smeten jämnt i formen och ställ .t sidan medan du gör fyllningen.

Mixa alla ingredienser till fyllningen utom vattnet i din blender, tills det blir en slät smet. Pulsera och skrapa ner med sked från väggarna vid behov. Tillsätt sedan vatten sakta. Bred ut smeten över bottenlagret och låt stå i frysen medan du gör chokladtoppingen.

Mixa alla ingredienser till chokladtoppingen i din blender tills det blir en jämn smet. Häll i vattnet sakta, och inte för mycket. Bred ut toppingen ovanpå fyllningen och ställ tillbaka formen i frysen cirka 1 timme.

Ta ut desserten och skär den i 14 bitar. Garnera med ätbara blomblad, om du vill.

Similar Posts