Grönkålssallad med blåbär, valnötter & fetaost
4 PORTIONER – VEGANSK
75 g fetaost, vanlig eller vegansk
1 dl pekannötter
1 msk färsk rosmarin, repade blad
2 tsk honung eller agavesirap
1 msk vatten
150 g grönkål, gärna späda blad
80 g babyspenat
2 avokador
2 dl blåbär, färska eller frysta som tinats
flingsalt
CITRONDRESSING
3 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
salt och svartpeppar
L.t fetaosten ligga i frysen i cirka 3 timmar. Rosta pekannötterna i en stekpanna. Rör ner rosmarin, honung och vatten och l.t vätskan koka in. Lägg upp på ett fat, strö över flingsalt och låt svalna.
Blanda ingredienserna till dressingen. Salta och peppra. Repa grönkålen i mindre bitar om den är grov och massera med lite dressing så att kålen mjuknar.
Skär avokadorna i klyftor.
Blanda spenat, grönkål, avokado, blåbär och nötter med resten av dressingen och lägg på ett fat. Riv fetaosten över, använd den fina sidan på rivjärnet. Servera och njut.