10 tips om Smoothies – vanligaste misstagen och bästa tipsen

Skärmavbild 2016-02-01 kl. 14.58.17

Vanligaste misstagen när man gör smoothies och tips hur du blir fulländad smoothiedrottning och kung i köket.

  1. Gå från söta vaniljyoghurtsmoothies till grönsaksbaserade smoothies

Alla vet hur nyttigt grönsaker är. Alla vet hur svårt det är att få i sig tillräckligt. Börja med gröna smoothies och få i dig dagsbehovet i ett nafs.

 

  1. Lägg tyngsta råvarorna längst ner och toppa med fjäderlätt råvaror som spenat

 

  1. I min värld är mina hälsodrycker helt fria från socker, agave-sirap etc – jag toppar istället med naturlig sötman i frukt och bär.

 

  1. Fryst spenat – is a BIG NO NO – använd alltid färsk däremot går det alldeles utmärkt att använda fryst mango, ärtor, banan.

 

  1. Det finns bananer och sen finns det frysta bananer. Älskar du ”krämig-milk-shake-känsla” på dina smoothies använd frysta bananer.

 

  1. Avokado i grön smoothie – fantastiskt nyttigt & tar dig till himmelriket och tillbaka.
  1. Använd riktiga råvaror från naturens skafferi – inte sånt som kan ligga i handväskan i 6 månader utan att bli gammalt.
  1. Vätska behövs för att blendern ska fungera och för rätt konsistens – jag använder mest vatten och apelsinjuice av bra kvalité (=kort hållbarhetsdatum). Kokosvatten, mandelmjölk, kokosmjölk är också andra exempel på vätska.
  2. Att göra en smoothie tar inte längre tid än att borsta tänderna. Men se till att du verkligen mixar till slät konsistens. Inga bitar alltså. Snabbt, effektivt, KLART!
  1. Du är värd det absolut bästa – njut av din smoothie dagsfärsk – visst du dör inte om du dricker den nästa dag – men smoothies är absolut bäst att njuta av samma dag som du gör den. Då spritter den av vitaminer och antixodianter. Gör den på morgonen, drick ett glas eller ta med på flaska i handväskan. Perfekt där vid tre-rycket-när-hela-Sverige-krafsar-i-kaklådorna.

 

Nu är du redo att köra loss!

Green Love,

Anna

 

Similar Posts