Eftersnack

Det vi gör varje dag har verkligen betydelse för vikten och hur vi mår.
Sofie, i dagens program av Bröllopsform, åt gärna en 200 grams mjölkchokladkaka varje dag. Det motsvarar 1130 kilokalorier. Galet mycket alltså. Det motsvarar till exempel 4,5 st hamburgare eller ett nyttigare alternativ Lammfärsspett med cous-cousallad och myntayoghurt som bara ger 600 kcal.

Det finns roligare saker än räkna kalorier
Nu tycker inte jag att man ska snöa in på att räkna kalorier hela dagarna. Det finns garanterat roligare saker att lägga sin dyrbara tid på.  Vad jag vill visa med exemplet är att en chockladkaka innehåller massor med energi som man istället kan lägga på flera portioner mat istället. Och de dagar man njuter av sin favoritchocklad så njuuuut. Dåligt samvete leder ingenvart. Kalorierna finns där oavsett om du njuter eller inte. 😉

Anna
– Jag har slutat att ha dåligt samvete över mat som jag älskar!

Similar Posts