Avokadoyoghurt med Hallontopping – A taste of Heaven

En ljuvlig vegansk avokadoyoghurt – inga mjölkprodukter så långt ögat kan nå. Testa den här tre-lagers-godingen och lova att du njuter av alla tre-lager samtidigt på sked. Jag älskar att äta den till frukost eller ha med den på resan eller äta den som ett smaskigt mellanmål – fullt med foodpower.

– 2 portioner –

1 st mogen avokado
1⁄2 citron, pressad
1-2 st medjool dadlar
1 näve färsk ekologisk spenat
Havremjölk (Oatly iKaffe)

En nypa salt

Hallontopping:
50 g frysta hallon

En nypa bourbon äkta vaniljpulver

Så här gör du:

Lägg avokado, saften från en halv pressad citron, urkärnade dadlar, spenat och en nypa salt i en Power blender.

Tillsätt någon deciliter havremjölk. Mixa väl och tillsätt ev lite mer havremjölk tills yoghurten får en krämig len och slät konsistens.

Koka ihop hallon med lite vaniljpulver och några droppar vatten.

Toppa avokadoyoghurten med hallontopping och strössla över lite hemrostad granola. Orkar du inte rosta Granola så tycker jag också det är gott med lite stora kokosflarn som topping!

Njut!

Tips! Det finns genvägar till det mesta men i detta fallet så rekommenderar jag att använda lyxdadlar som Medjool dadlar då det gör sån skillnad. Jag lovar. Har testat alla olika varianter men de blir bäst och krämigast, lite kola-aktigit med lyxdadlarna. Likaså kan du göra din egen Havremjölk i Power blendern om du önskar men jag tycker annars Oatlys Ikaffe gör den riktigt bra. Stort lycka till och hör gärna av dig om vad du tycker?

Tusen tack – för all härlig respons efter jag gästade Nyhetsmorgon. Det har varit helt vilt med alla mail, kommenterar och meddelande efter recepten. Här hittar du alla recept och allt mums  – köp boken här nu

Hälsodrycker

Similar Posts