Recept: Hemgjord ljuvligt god Mandelmjölk

Jag älskar hemgjord mandelmjölk, för att det är så fruktansvärt gott och löjligt enkelt att göra, och går på två minuter. Varför bära hem mandelmjölk från affären när det mest är vatten och spår av mandel? Det är den här mandelmjölken jag använder i de recept där det står mandelmjölk. Perfekt att värma en smula och krypa upp i fåtöljen, när regnet smattrar på fönstret och avrunda dagen med. Lägger sig som bomull i magen. /Anna

Recept ur boken Hälsodrycker av Anna Ottosson.

Film som visar hur du enkelt gör din Mandelmjölk

  • 1-2 dl mandlar
  • 1 l vatten
  • 1 krm havssalt
  • 4 dadlar, urkärnade
  • 0,5 krm äkta vanilj

Gör så här

  1. Mixa i kraftfull Power blender till slät konsistens. Voilà, klar att drickas. Klarar sig i kylen ett par dagar.
  2. TIPS! Jag är svag för rostade mandlar-smaken men naturella går precis lika bra. När jag rostar öser jag och min dotter på för fullt – perfekt att ha färdig som topping, till granolan, och så är man redo när mandelmjölks-cravingen slår till.
  3. Det är också väldigt gott och smaksätta mandelmjölken med kanel.

Lycka till och du får gärna tagga, hashtagga @annaottosson och berätta när du testar receptet. We are all in this together. <3

Anna