Raw Chocolate Bar

Foodpowers Raw chocolate Bar
Älskar du choklad? Då kommer du älska den här ljuvliga Raw food snickers baren. Som dessutom är nyttigare då den innehåller rå cacao, inget gluten eller vanligt socker. Jag har dessutom valt att använda mandel istället för jordnötter då många är allergiska mot jordnötter.
Det enda du behöver är en power blender eller matberedare, ingredienser och en frys.
Såhär enkelt gör du:
RECEPT Foodpowers Raw chocolate Bar
BOTTEN
4,5 dl mandel
2,5 dl Medjool dadlar (blötlägg i 20 minuter)

Lägg i din power blender och mixa (pumpa) mandel och dadlar tillsammans.
Skeda upp i en fyrkantig form med bakplåtspapper
Sprid smeten jämnt över och sätt åt sidan när du gör mellanlagret.

MELLAN LAGER
2,5 dl Medjool dadlar (blöttlägg för 20 minuter)
2 msk kokos olja Virgin
1 tsk vanilj extrakt
0,5 dl vatten
Nypa flingsalt

Kör alla ingredienser i din power blender tills det blir slät smet. Pulsera och skrapa
ner med sked från väggarna, vid behov. Tillsätt vatten sakta.
Smeta ut smeten över bottenlagret och ställ i frysen under tiden du gör chokladlagret.

CHOKLAD LAGER
2,5 dl Agave sirap
4 dl rå cacao pulver
1,5 dl kokos olja, Virgin
1 dl vatten drygt

Blanda alla ingredienser i din power blender till jämn smet, häll i vattnet sakta (använd inte för mycket vatten). Bred ut choklad lagret ovanpå de andra två lagrena och lägg tillbaka in i frysen cirka en timme. Ta sen ut och dela upp i små bitar.

Garanterad succé som kommer slinka ner i både stora och små munnar.
Jag hade barnkalas. Och hade bakat den här godingen men även en traditionell choklad tårta. Gissa vilken som gick åt mest? Yes! Rätt den här rackaren. Den här passar i alla lägen, till helgmyset, studenten och kalas.
Tips! Jag tycker det är vackert att garnera med ätbara blommor men man kanske inte äter dom men det blir så vackert med det färgglada mot den mörka chokladen.
Trevlig helg,
Anna

Similar Posts