Tillbaka till: ProjektCancerrehabilitering

Dagar som ger kraft och styrka – rehabilitering för människor som drabbats av cancer

Njut och hämta kraft tillsammans med fokus på samtal, mat, yoga och kropp och själ för människor som har haft cancer, i samarbete med CancerRehabFonden.

Foodpowers Cancer rehab syftar till att hjälpa dig som har haft cancer och som behöver stöd och hjälp att komma tillbaka till livet. Efter en cancerbehandling behöver man hjälp och konkreta verktyg för att komma tillbaka till livet efter cancer. Att möta andra i liknande situation.

Vi har ett proffsteam på plats av legitimerad personal. Experter med lång erfarenhet och djup kunskap.

Foodpower teamet består av leg. Psykologer, leg. Dietister, Yogalärare, experter på fysisk aktivitet och träning, Sexolog mfl.

Teamen skräddarsys utifrån behov och temaveckor såsom Bröstcancervecka, Mansvecka osv.

Programmet består av tre hörnstenar :

  • Samtal i grupp
  • Maten som ger kraft
  • Fysisk aktivitet som yoga, avslappning

 

Maten

Vi fokuserar på maten som ger kraft och styrka och passar på och njuta av fantastiska råvaror. Maten har en stor betydelse för den som genomgått en cancerbehandling och är en mycket uppskattad del i vårt rehabprogram. Här fokuserar vi på maten som ger kraft, styrka och återhämtning.  Deltagarna får kunskap och inspiration från den absolut senaste nutritionsforskningen och vi njuter av en skräddarsydd meny med fokus på att stärka upp kroppen efter behandling.

Fysisk aktivitet och yoga

En lugn, välgörande och mjuk yoga. Vi både startar och avslutar dagen med yoga, mindfulness, avslappningsövningar och andningsövningar. Målet är att skapa balans mellan kropp, själ och sinne. Inga förkunskaper krävs.

Samtal

Samtalen genomförs i grupp och leds av en legitimerad psykolog eller psykoterapeut. Att få samtala med människor i samma livssituation är för många deltagare mycket värdefullt.

Vem kan söka?

Alla som genomgått en cancerbehandling är välkomna att söka en plats till rehabveckorna.

Du som är medicinskt färdigbehandlad efter en cancerdiagnos. (Du ska alltså inte vara mitt uppe i strålning och cellgifter.)

Var? Foodpower Cancerrehab finns på Österlen, Utanför Uppsala och i Stockholm.

För mer information:

Hör av dig till oss på Foodpower genom e-post: info@foodpower.se eller telefon: 0736-005016.

CancerRehabFondens veckor via FoodPower finansierar veckorna tack vare sina givare. Det innebär att det är helt kostnadsfritt för dig som deltagare att delta under en rehabvecka.

För mer information och Ansökningshandlingar hittar du enkelt här:

https://www.cancerrehabfonden.se/rehabilitering/vara-rehabutforare/

Varmt välkommen!
Anna Ottosson

”Jag har varit i närkontakt med cancer på olika sätt under hela mitt liv både privat och i mitt arbete som leg.dietist. Detta är ett hjärteprojekt för mig och mitt sätt att bidra och dela med mig till människor som drabbats av cancer”. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Anna Ottosson Grundare av Foodpowers Cancer rehab program, leg dietist och expert på mat- och cancer.

Såhär tycker tidigare deltagare:

“Detta var det bästa jag någonsin varit med om!”

Petra

“Du har räddat mitt liv”

Isabell

“Denna erfarenhet kommer jag bära med mig hela livet.”

Annette

“Det här är det bästa som hänt mig”

Carola

“Den här veckan har varit helt fantastisk och jag har inte mått såhär bra på länge, inifrån och ut!”

– Madeleine

“En väg tillbaka till livet – den finns och det är möjligt!”

Camilla

”Kombinationen av mat, yoga och samtal passade mig och den situation jag har idag. Har fått med mig mycket inför framtiden. Att träffa andra människor i samma situation har också betytt mycket. Har fått nya vänner för livet”.

Yvonne

Jag känner att konceptet är helt perfekt! ​Alla​ som råkat ut för cancer skulle få detta!

Gunilla

”Tack för underbara dagar på Österlen. Ni är fantastiska allesammans så mycket godhet och kärlek Ni utstrålar. Allt det där samt mat, yoga o samtal tillsammans, det goa hotellet, tillmötesgående personal och alla rosorna. Det är nog ett stycke paradis tycker jag.”

Elisabeth

”En oerhört givande helhetsupplevelse. Yogan har gett avspänning till både kropp och själ. Kostföreläsningarna gav mersmak! Samtalen var en stark upplevelse med djupa bottnar som berörde både ande, själ och kropp.”

Anitha

 

”Skönt att bara få vara och vila, äta god mat och yoga. Otroligt vacker miljö som ger styrka. Jag har fått en massa energi. Det känns så lyxigt att bara få ta hand om sig själv och dela det med andra kvinnor.”

Petra

”Fantastiska kursledare – Delat med sig och givit av sig själva”

Ylwa

Maten är ett viktigt verktyg i kampen mot Cancer

Här berättar Anna Ottosson, grundare av Foodpower och expert på mat och cancer

CancerRehabFonden är en ideell organisation som samlar in pengar för att finansiera rehabprogram till vuxna cancerdrabbade. CancerRehabFonden innehar 90-konto vilket uppfyller Svensk Insamlingskontrolls regler för insamling och utdelning av medel. www.cancerrehabfonden.se