Bloggen

  • 9
    februari
    2020

    Recept: Vegetarisk Marockansk gryta

    Marockansk värmande vegetarisk gryta med massor av grönsaker och gurkmeja som fått puttra på spisen tillsammans med cous-cous, mandel, sultanrussin och mynta och fräsch citrussallad.

    Som är så ljuvligt god. Perfekt att göra ett långkok en söndag. Och bjuda familjen på.

    Den här grytan gillar jag att göra mycket av och frysa in. Kommer garanterat följa med oss även på Sportlovet. Passar perfekt att bara värma upp när alla kommer in efter en hel dag i backen.

    Receptet är komponerat för att ge maximal hälsa fulladdat med Foodpower som näringsämnen, vitaminer, mineraler, bioaktiva komponenter och sen slår smaklökarna volter av glädje.

    Testa och njut. <3

    Värmande Marockansk gryta

    2 msk rapsolja
    1 gul lök
    2 klyftor vitlök
    4 morötter
    1 zucchini
    2 burkar skalade hela tomater
    6 dl vatten
    4 kvistar bladpersilja
    0,5 tsk chiliflakes
    1 tsk gurkmeja
    2 tsk spiskummin
    1 tsk honung
    1 tsk torkad mynta
    2 tsk salt
    300 gram kokta kikärtor

    Skala och hacka lök och vitlök.
    Skala morötter och skölj zucchini. Skär i bitar.
    Fräs grönsakerna i olja i några minuter.
    Tillsätt tomaterna och 5 dl vatten i grytan. Koka upp och sänk värmen, låt sjuda.
    Hacka persiljan och släng ner i grytan. Spar gärna några blad till garnering.
    Tillsätt chiliflakes, gurkmeja, spiskummin, honung och torkad mynta. Smaka av med salt.
    Låt puttra i 10 minuter
    Skölj och tillsätt kokta kikärtor. Låt puttra ytterligare under lock på svag värme, ca 10 min.

    Servera gärna med couscous och en kall yoghurtsås.

    Couscous
    – 4 portioner –

    4 portioner couscous
    0,5 tsk gurkmeja
    0,5 dl mandlar
    1 dl hackad färsk mynta
    1 dl russin

    Tillaga couscous enligt paketets instruktioner. Smaksätt sedan med gurkmeja. Hacka mandel och mynta och tillsätt tillsammans med russin.

    Kall yoghurtsås
    – 4 portioner –

    2 dl matyoghurt
    1 dl olivolja
    0,5 dl citronsaft & citronzest

    Rör ihop naturell matyoghurt, ringla över med en god olivolja, lite färskpressad citron & citronzest.

    Så gott! Lycka till.

     

    Foto: Helen Pe, Styling Sara N Bergman med utrustning från Wilfa och Ego Sverige

  • 9
    februari
    2020

    Recept: Vegetarisk Marockansk gryta

    Marockansk värmande vegetarisk gryta med massor av grönsaker och gurkmeja som fått puttra på spisen tillsammans med cous-cous, mandel, sultanrussin och mynta och fräsch citrussallad.

    Som är så ljuvligt god. Perfekt att göra ett långkok en söndag. Och bjuda familjen på.

    Den här grytan gillar jag att göra mycket av och frysa in. Kommer garanterat följa med oss även på Sportlovet. Passar perfekt att bara värma upp när alla kommer in efter en hel dag i backen.

    Receptet är komponerat för att ge maximal hälsa fulladdat med Foodpower som näringsämnen, vitaminer, mineraler, bioaktiva komponenter och sen slår smaklökarna volter av glädje.

    Testa och njut. <3

    Värmande Marockansk gryta

    2 msk rapsolja
    1 gul lök
    2 klyftor vitlök
    4 morötter
    1 zucchini
    2 burkar skalade hela tomater
    6 dl vatten
    4 kvistar bladpersilja
    0,5 tsk chiliflakes
    1 tsk gurkmeja
    2 tsk spiskummin
    1 tsk honung
    1 tsk torkad mynta
    2 tsk salt
    300 gram kokta kikärtor

    Skala och hacka lök och vitlök.
    Skala morötter och skölj zucchini. Skär i bitar.
    Fräs grönsakerna i olja i några minuter.
    Tillsätt tomaterna och 5 dl vatten i grytan. Koka upp och sänk värmen, låt sjuda.
    Hacka persiljan och släng ner i grytan. Spar gärna några blad till garnering.
    Tillsätt chiliflakes, gurkmeja, spiskummin, honung och torkad mynta. Smaka av med salt.
    Låt puttra i 10 minuter
    Skölj och tillsätt kokta kikärtor. Låt puttra ytterligare under lock på svag värme, ca 10 min.

    Servera gärna med couscous och en kall yoghurtsås.

    Couscous
    – 4 portioner –

    4 portioner couscous
    0,5 tsk gurkmeja
    0,5 dl mandlar
    1 dl hackad färsk mynta
    1 dl russin

    Tillaga couscous enligt paketets instruktioner. Smaksätt sedan med gurkmeja. Hacka mandel och mynta och tillsätt tillsammans med russin.

    Kall yoghurtsås
    – 4 portioner –

    2 dl matyoghurt
    1 dl olivolja
    0,5 dl citronsaft & citronzest

    Rör ihop naturell matyoghurt, ringla över med en god olivolja, lite färskpressad citron & citronzest.

    Citrussallad

    Filea några av dina favorit citrusfrukter eller bara servera till med vanliga hederliga apelsinklyftor.

    Så gott! Lycka till.

    Foto: Helen Pe, Styling Sara N Bergman med utrustning från Wilfa och Ego Sverige.

  • 4
    februari
    2020

    Världscancerdagen – Härliga recept av Årets kock

    Jag var inbjuden och gästade ett fullsatt konserthus i Växjö för att prata om den senaste forskningen kring mat och cancer, som arrangerades av Cancerstiftelsen i Kronoberg. Idag är Världscancerdagen som syftar till att öka uppmärksamheten och inspirera till action över hela världen för att minska cancern i framtiden. Forskningen visar att över 1/3 av de vanligaste cancerformerna skulle kunna förebyggas genom mat och livsstil. Mat är livsglädje och matglädje men också ett viktigt verktyg i kampen mot cancer.

    Efter min föreläsning i konserthuset så hade jag och publiken den stora äran att fantastiska Martin Moses, Årets kock lagade och signerade den forskning jag pratade om med underbart goda rätter.

    Här är recepten. Testa. Laga. Njut.

    Gissa om det blev succé när alla i publiken fick provsmaka. Så gott.

    Stort tack till Cancerstiftelsen i Kronoberg för att ni arrangerade denna viktiga kväll.

    Ugnsbakad kolja med ljummen tomatsallad, pepparrot, rå broccoli och rostade frön

    4 port

    500 g Koljafilé
    4 st Kvisttomater
    20 st Cocktailtomater mixade färger
    Salt
    Olivolja
    Strösocker
    2 st Salladslök
    5 cm Pepparrot
    1 st Broccoli
    2 msk Linfrö
    2 msk Solrosfrö

    Dela kvisttomaterna i 3 skivor, Strö på 2 del socker och 1 del salt, olivolja och torka på smörpapper i 100c ugn i ca 3 tim. Halvera cocktailtomaterna och skär salladslöken tunt. Vänd ihop varma bakade tomater med rå och salladslök, smaka av med salt och vinäger och servera ovanpå fisken. Skala broccolistammen och hyvla tunt. Vänd i olivolja och salt vid servering. Rosta fröerna i olivolja tills de poppar och riv pepparrot över.

    Dela fisken i 4 portioner, salta och låt stå i rumstemperatur 30min. Baka färdigt i 100c ugn till 45c i kärntemp.

     

    Svarta bönbiffar med chili och citron, krispig sallad på morot, rödkål och koriander med sultanrussin och avokadodipp

    4 port

    400 g Kokta svarta bönor
    120 g Sojabönor
    1 tsk salt
    2 msk Sweet chilisås
    1 msk Srirachasås
    Saft och zest från 1 citron
    0,5 dl Ströbröd
    2 tsk rökt paprikapulver

    Krossa de svartabönorna grovt och hacka sojabönorna. Blanda i kryddorna och sist ströbrödet. Forma till jämnstora biffar och stek i het panna.

    2 st Morot
    50 g Rödkål
    1 msk Fisksås
    1tsk Sesamolja
    ½ Kruka koriander
    0,5 dl Sultanrussin
    Salt

    Skala och hyvla morötterna fint och strimla kålen. Mosa ihop tillsammans med fisksås, sesamolja och salt. Avsluta med grovhackad koriander och sultanrussin.

    2 st Avokado
    1,5 dl Matlagningsyoghurt
    Salt
    Saft från ½ citron

    Mixad alla ingredienser till en slät kräm.

    Kryddbakad sötpotatis med ingefärsbakad lax, hyvlad zucchini i ”pesto” på persilja och pumpakärnor

    4 port

    500 g Sötpotatis
    1 tsk Salt
    2 msk Olivolja
    2 msk Vitvinsvinäger
    1 tsk Malen korianderfrö
    1 tsk Krossad  rosépeppar
    50 g Ingefära
    Saften av 1citron
    1 dl Rapsolja

    Skala och skär ner potatisen. Vänd i kryddorna , olivolja och vinäger och rosta i ugn 175c ca 30 min till mjuka. Mosa med potatisstomp tillsammans med 2msk vatten och ev. mer salt och vinäger.

    300 g Laxfilé utan skinn.
    50 g Ingefära
    Saft från ½ citron
    1 dl Matolja
    Salt

    Mixa ingefära och citron tillsammans med oljan. Tärna laxen i jämnstora bitar. Salt, smaksätt med ingefärsoljan och baka i 125 ugn till 4-5min.

    30 g Bladpersilja
    20 g Spenat
    1 dl Olivolja
    50 g Pumpakärnor
    10 g riven parmesan
    Salt
    1 st Zucchini

    Mixa persilja, spenat och olja i matberedare till grov massa. Sist i med pumpakärnor, parmesan och salt. Hyvla zucchinin tunt på längden och vänd runt i peston vid servering.

    Serveraras med yoghurt.

     

  • 7
    september
    2019

    Foodpower Challenge – Inköpslista

     

    FOODPOWER CHALLENGE – På måndag startar vi och kör igång! Bjud in mer grönt, mer färgglada komponenter i ditt liv som påverkar dig kraftfullt inifrån och ut.
    Utmaningen går ut på att vi lägger till EN Hälsodryck per dag och känner själv skillnaden. Vi fortsätter alltså att äta och njuta av mat men fokuserar på att LÄGGA TILL Hälsodrycker som ger dig mer hälsa. På ett enkelt och snabbt sätt.
    Varje dag i 14 dagar.
    9/9 kör vi igång! 💚

     

    Recepten som vi kommer använda finns i boken Hälsodrycker. Vill du ha ditt eget ex – skaffa den bums här:

    Hälsodrycker – Recept

    Inköpslista

    Här kommer en inköpslista så att du är redo i början av Foodpower Challenge.

    Grön Smoothie

    8 port

    Avokado 2 st

    Spenat 2 påsar á 70 g

    Ingefära 1 modell större (tänk 4-6 cm)

    Röda äpple 2 st

    Bananer 2 st

    1 l Apelsinjuice av bra kvalite (Kyldisk med kort hållbarhetsdatum)

    2 st Lime

    Girlpower Juice

    4 port

    4 Citroner

    1 Rödkålshuvud

    4 st Röda äpple

    Ingefära

    Hälsoshot

    4 port 

    Ingefära, färsk ekologisk ca 4-6 cm

    2 Röda äpple

     

    1 bunt Selleri – stjälkselleri

     

    Jag brukar göra en Smoothie på 4 portioner per dag och dricka själv och ge familjen. När det kommer till Juice och Hälsoshot brukar jag göra 2 portioner åt gången.

    Nu kör vi igång!

    Vi ses i flödet!

    Varmt Välkommen till Foodpower Challenge

    Anna

  • 18
    augusti
    2019

    Rusta kylskåpet för hösten! Vardagsguide!


    Foto: Fantastisk bild från @hellonutritarian

    Här har du räddningen – här är mattipsen som underlättar vardagen. ”Mini-nyår” känns det lite som. Höstterminen är här. Omstart. Nystart.
    Kanske du vill få till nya rutiner och en mat-vardag som flyter?
    Här har du tipsen som gör dig redo för hösten när det är tomt på middagsinspiration och fullt med aktiviteter.

    Foodpowers salladsbar i kylen

    Bygg din egen salladsbar i ditt kylskåp. En insats på söndagen sen så har du middagar för veckans alla dagar om du vill. Det innebär jobb en dag i veckan, men sedan kan du skörda hela veckan lång av supergod, hälsosam mat på ultrakort tid.

    Det finns en drömbild om att alla i familjen samlas runt middagsbordet för att äta middag, men så ser inte alltid verkligheten ut med olika aktiviteter på olika tider.

    Tacofiera måltiden
    Förvara det du förbereder i glaslådor i kylskåpet, plocka sen ihop och mixa som du vill till olika härliga matiga sallader till veckans alla middagar. Precis som när familjen äter tacos så plockar var och en ihop från olika skålar vad dom gillar. Briljant!

    Salladsbaren Går ut på att tillaga en smakrik grund av bulgur eller andra gryn och sedan komplettera den med dressingar och röror, grönsaker i olika tappning, proteinkällor och någon crunchig topping.

    Såhär fixar du din egen salladsbar.
    Förvara allt i olika burkar i kylskåpet. Matcha ihop som du känner för!

    1 Basen – mättar bra
    Koka en större mängd bulgur eller quinoa. Smaksätt gärna med exempelvis citronskal, vitlök eller gurkmeja.

    2 Det gröna – välj grönsaker i regnbågens färger
    Välj grönsaker i regnbågens färger som du tycker om, några tips är ugnsrostad sötpotatis eller andra rofrukter, kokta rödbetor och potatisar, tabbouli, rostade kikärter (blanda med olja och någon smaksättare typ spiskummin, vitlök, chili eller paprikapulver, rosta i ugn tills de är knapriga). Avokado är gott och mättande. Ansa rädisor och gör morotsstavar. Förvara i vattenglas i kylskåpet så håller de sig härligt krispiga. Annat gott är sockerärter och paprikastavar.

    3 ”Accessoarerna” – ger karaktär
    Anna ser proteinkällan som där lilla extra som pimpar till din sallad. Stekt haloumi, mozzarella, räkor, kyckling, kokta ägg, stora vita bönor och fetaost är några förslag. Ha några olika för att variera smaken på veckans sallader. Tips! Koka flera ägg – funkar även perfekt till mellanmål.

    4 Smaksättare – dressingar och röror
    Det finns mängder av olika goda dressingar. Välj till exempel en god vinägrett, aioli eller en caesardressing. Vänd inte ut och in på dig själv – köp färdigt om ork och tid tryter.
    Röror är perfekta smaksättare – guacamole, tzatziki, hummus och tomatsalsa är några tips. De tre sista håller länge i kylen. Gör mycket – det går åt.

    5 Toppingen
    Rostade nötter eller solrosfrön ger både smak och härlig crunch. Du rostar dem enkelt i torr stekpanna.

    Tips! Svep in grönsaker och accessoarer i fullkornstortilla till en härlig wrap.

    För fler tips och recept – köp vår bok Hälsodrycker
    https://www.adlibris.com/se/bok/halsodrycker-grona-smoothies-buljonger-detoxvatten-halsotonics-och-kombucha-9789174248029?campaignId=cea8e245-34f9-41df-9b66-4e95ceba815b

    PS: Foodpowers fantastiska praktikant Emma och jag spånade loss kring höststart-kickstart och vi hoppas att ni surfar skönt rakt in i vardagen med hjälp av dessa tips.
    Utdrag ifrån Sveriges största träningstidning Friskis pressen där Foodpower intervjuas och tipsar om mat för en bra träningsvardag. Yeah – låt oss göra detta till bästa hösten hittills.

  • 18
    augusti
    2019

    Vardagsguide! Rusta kylskåpet för hösten.

    Foto: Fantastisk bild från @hellonutritarian

    Här har du räddningen – här är mattipsen som underlättar vardagen. ”Mini-nyår” känns det lite som. Höstterminen är här. Omstart. Nystart.
    Kanske du vill få till nya rutiner och en mat-vardag som flyter?
    Här har du tipsen som gör dig redo för hösten när det är tomt på middagsinspiration och fullt med aktiviteter.

    Foodpowers salladsbar i kylen

    Bygg din egen salladsbar i ditt kylskåp. En insats på söndagen sen så har du middagar för veckans alla dagar om du vill. Det innebär jobb en dag i veckan, men sedan kan du skörda hela veckan lång av supergod, hälsosam mat på ultrakort tid.

    Det finns en drömbild om att alla i familjen samlas runt middagsbordet för att äta middag, men så ser inte alltid verkligheten ut med olika aktiviteter på olika tider.

    Tacofiera måltiden
    Förvara det du förbereder i glaslådor i kylskåpet, plocka sen ihop och mixa som du vill till olika härliga matiga sallader till veckans alla middagar. Precis som när familjen äter tacos så plockar var och en ihop från olika skålar vad dom gillar. Briljant!

    Salladsbaren Går ut på att tillaga en smakrik grund av bulgur eller andra gryn och sedan komplettera den med dressingar och röror, grönsaker i olika tappning, proteinkällor och någon crunchig topping.

    Såhär fixar du din egen salladsbar.
    Förvara allt i olika burkar i kylskåpet. Matcha ihop som du känner för!

    1 Basen – mättar bra
    Koka en större mängd bulgur eller quinoa. Smaksätt gärna med exempelvis citronskal, vitlök eller gurkmeja.

    2 Det gröna – välj grönsaker i regnbågens färger
    Välj grönsaker i regnbågens färger som du tycker om, några tips är ugnsrostad sötpotatis eller andra rofrukter, kokta rödbetor och potatisar, tabbouli, rostade kikärter (blanda med olja och någon smaksättare typ spiskummin, vitlök, chili eller paprikapulver, rosta i ugn tills de är knapriga). Avokado är gott och mättande. Ansa rädisor och gör morotsstavar. Förvara i vattenglas i kylskåpet så håller de sig härligt krispiga. Annat gott är sockerärter och paprikastavar.

    3 ”Accessoarerna” – ger karaktär
    Anna ser proteinkällan som där lilla extra som pimpar till din sallad. Stekt haloumi, mozzarella, räkor, kyckling, kokta ägg, stora vita bönor och fetaost är några förslag. Ha några olika för att variera smaken på veckans sallader. Tips! Koka flera ägg – funkar även perfekt till mellanmål.

    4 Smaksättare – dressingar och röror
    Det finns mängder av olika goda dressingar. Välj till exempel en god vinägrett, aioli eller en caesardressing. Vänd inte ut och in på dig själv – köp färdigt om ork och tid tryter.
    Röror är perfekta smaksättare – guacamole, tzatziki, hummus och tomatsalsa är några tips. De tre sista håller länge i kylen. Gör mycket – det går åt.

    5 Toppingen
    Rostade nötter eller solrosfrön ger både smak och härlig crunch. Du rostar dem enkelt i torr stekpanna.

    Tips! Svep in grönsaker och accessoarer i fullkornstortilla till en härlig wrap.

    För fler tips och recept – köp vår bok Hälsodrycker
    https://www.adlibris.com/se/bok/halsodrycker-grona-smoothies-buljonger-detoxvatten-halsotonics-och-kombucha-9789174248029?campaignId=cea8e245-34f9-41df-9b66-4e95ceba815b

    PS: Foodpowers fantastiska praktikant Emma och jag spånade loss kring höststart-kickstart och vi hoppas att ni surfar skönt rakt in i vardagen med hjälp av dessa tips.
    Utdrag ifrån Sveriges största träningstidning Friskis pressen där Foodpower intervjuas och tipsar om mat för en bra träningsvardag. Yeah – låt oss göra detta till bästa hösten hittills.

  • 27
    juli
    2019

    Recept från Dagens Nyhetsmorgon

    Idag gästade jag Nyhetsmorgon på TV4 och bjöd på läskande, härliga Hälsodrycker

    Perfekta för sommarhettan. Helt utan tillsatt socker och jag älskar alkoholfria härliga alternativ till sommarfesten eller att rivstarta dagen med.

    Här är recepten:

    Vattenmelon Slush

    4 port
    1 Vattenmelon
    2 lime
    Mynta, färsk
    Is

    Mixa i Power Blender!
    Häll upp i vackert glas.

    Tips! Doppa glaskanten i vatten och därefter lite salt för att få vacker saltad kant!

    Skål!

    Bubblig Sorbet Dryck

    På ljuvlig jordgubbsorbet
    2 port

    Så läskande och gott! Perfekt Välkomstdrink till sommarfesten

    1 pkt, 250 g Frysta Jordgubbar
    33 cl Bubblig dryck som t ex Kombucha eller ljuvlig Rabarberdryck.
    Ev. färsk Mynta

    Pressa frysta jordgubbar direkt i Slowjuicern till svalkande Sorbet.
    Häll upp i ett vackert glas till ca hälften med jordgubbssorbet.
    Sen fyll upp med bubblande Kombucha eller Rabarberdryck. (Eller annan bubblig dryck!) Rör om lätt.

    Och Njut

    Utrustning

    Idag använde jag en Powerblender från Wilfa som är fantastisk och kan enkelt som en plätt krossa is och allt som du önskar i ett nafs. Sorbet och Hälsoshoten pressade jag direkt i Slowjuicern som kramar ur vätskan så att du får maximalt med vitaminer och stärkande näringsämnen.

    Gott, svalkande, nyttigt – perfekt för sommarlov.

    Missade du inslaget så kan du spana här:

    https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/12353457

    Resten av recepten hittar du här

    https://www.adlibris.com/se/bok/halsodrycker-grona-smoothies-buljonger-detoxvatten-halsotonics-och-kombucha-9789174248029?campaignId=20dd8570-70fd-4397-8448-7696b226edcc

    Njut och tagga och kommentera gärna om du testar recepten.

    #foodpower @annaottosson. We are all in this together.

    Tack för ert underbara stöd och hurrarop. U made my day!

    Anna

     

     

     

  • 9
    juli
    2019

    Recept: Hemgjord ljuvligt god Mandelmjölk

    Jag älskar hemgjord mandelmjölk, för att det är så fruktansvärt gott och löjligt enkelt att göra, och går på två minuter. Varför bära hem mandelmjölk från affären när det mest är vatten och spår av mandel? Det är den här mandelmjölken jag använder i de recept där det står mandelmjölk. Perfekt att värma en smula och krypa upp i fåtöljen, när regnet smattrar på fönstret och avrunda dagen med. Lägger sig som bomull i magen. /Anna

    Recept ur boken Hälsodrycker av Anna Ottosson.

    Film som visar hur du enkelt gör din Mandelmjölk

    • 1-2 dl mandlar
    • 1 l vatten
    • 1 krm havssalt
    • 4 dadlar, urkärnade
    • 0,5 krm äkta vanilj

    Gör så här

    1. Mixa i kraftfull Power blender till slät konsistens. Voilà, klar att drickas. Klarar sig i kylen ett par dagar.
    2. TIPS! Jag är svag för rostade mandlar-smaken men naturella går precis lika bra. När jag rostar öser jag och min dotter på för fullt – perfekt att ha färdig som topping, till granolan, och så är man redo när mandelmjölks-cravingen slår till.
    3. Det är också väldigt gott och smaksätta mandelmjölken med kanel.

    Lycka till och du får gärna tagga, hashtagga @annaottosson och berätta när du testar receptet. We are all in this together. <3

    Anna

  • 1
    juni
    2019

    Tv4 sändning om Vikten av vätska vid Marathon

    Idag gästade jag TV4 på Stockholm Marathon och pratade om vikten av vätska.

    Både före, under och efter ett Marathon. Att ligga rätt i vätskeintag är superviktigt både för prestationsförmågan

    och orken men också känslan av hur man mår genom loppet.

     

    Om man ligger för lågt i vätska bara på 1-2 % minskning av sin kroppsvikt så påverkas prestationsförmågan och löphastigheten.

     

    Recept

    Jag pratade bland annat om att Nitratladda.

    Recept på bra gröna smoothies och rödbetsjuice hittar du här.

    http://annaottosson.se/recipes/

     

    Ligg steget före törsten

    Vätskeladda och ligg rätt i vätska före, under och efter loppet för att ta fram det absolut bästa av dig.

    Drick 1,25-2,5 dl vätska per 15 minut.

    Utnyttja varje vätskestation.

    Drick både vatten och sportdryck för att försäkra bästa upptagningsförmåga av vatten med hjälp av salter och kolhydrater i sportdrycken.

    Använd gel men drick alltid vatten till.

    Använd EJ törsten som indikator utan ligg steget före törsten och drick innan du känner törst.

     

    Nitratladda

    Nitratladda och öka din energi och ork och prestationsförmåga genom att syresätta ditt blod och öka din förmåga att hantera mjölksyra i kroppen genom att nitratladda. Nitrat i spenat och rödbeta syresätter ditt blod något fantastiskt. Gör som elitidrottarna och ladda med Rödbetsjuice eller Gröna smoothies inför loppet. Även om du inte är elitidrottare eller springer marathon så får även du mer energi och ork genom att dricka gröna smoothies.

    Fler recept här:

    https://www.adlibris.com/se/bok/halsodrycker-grona-smoothies-buljonger-detoxvatten-halsotonics-och-kombucha-9789174248029

    Inslaget hittar du här:

    Min bakgrund som långdistanslöpare

    Jag är gammal långdistanslöpare och redan som 6-7 åring låg jag och lyfte långa distanser tillsammans med min pappa som var marathonlöpare. Jag älskade att även använda vätskebälte om jag blev törstig mellan vätskestationerna. Testa alltid innan på träning hur din kropp reagerar på sportdryck och gel. På samma sätt som du aldrig skulle dyka upp i start med splirrans nya skor så tester du vätskan innan loppet. Det finns ingen exakt formel utan är individuellt så testa vad som är bäst för din kropp.

    Omslaget i Helsingborgs Dagblad, spurtar i mål med nummerlapp 1120

     

  • 10
    maj
    2019

    Raw Chocolate Bar

    Foodpowers Raw chocolate Bar
    Älskar du choklad? Då kommer du älska den här ljuvliga Raw food snickers baren. Som dessutom är nyttigare då den innehåller rå cacao, inget gluten eller vanligt socker. Jag har dessutom valt att använda mandel istället för jordnötter då många är allergiska mot jordnötter.
    Det enda du behöver är en power blender eller matberedare, ingredienser och en frys.
    Såhär enkelt gör du:
    RECEPT Foodpowers Raw chocolate Bar
    BOTTEN
    4,5 dl mandel
    2,5 dl Medjool dadlar (blötlägg i 20 minuter)

    Lägg i din power blender och mixa (pumpa) mandel och dadlar tillsammans.
    Skeda upp i en fyrkantig form med bakplåtspapper
    Sprid smeten jämnt över och sätt åt sidan när du gör mellanlagret.

    MELLAN LAGER
    2,5 dl Medjool dadlar (blöttlägg för 20 minuter)
    2 msk kokos olja Virgin
    1 tsk vanilj extrakt
    0,5 dl vatten
    Nypa flingsalt

    Kör alla ingredienser i din power blender tills det blir slät smet. Pulsera och skrapa
    ner med sked från väggarna, vid behov. Tillsätt vatten sakta.
    Smeta ut smeten över bottenlagret och ställ i frysen under tiden du gör chokladlagret.

    CHOKLAD LAGER
    2,5 dl Agave sirap
    4 dl rå cacao pulver
    1,5 dl kokos olja, Virgin
    1 dl vatten drygt

    Blanda alla ingredienser i din power blender till jämn smet, häll i vattnet sakta (använd inte för mycket vatten). Bred ut choklad lagret ovanpå de andra två lagrena och lägg tillbaka in i frysen cirka en timme. Ta sen ut och dela upp i små bitar.

    Garanterad succé som kommer slinka ner i både stora och små munnar.
    Jag hade barnkalas. Och hade bakat den här godingen men även en traditionell choklad tårta. Gissa vilken som gick åt mest? Yes! Rätt den här rackaren. Den här passar i alla lägen, till helgmyset, studenten och kalas.
    Tips! Jag tycker det är vackert att garnera med ätbara blommor men man kanske inte äter dom men det blir så vackert med det färgglada mot den mörka chokladen.
    Trevlig helg,
    Anna